Over ons

Een kind zien lachen
en groeien is het
mooiste wat er is!

Met de start van kindercentrum Hummelhoeve volgde Marlous Verboogen in 2008 haar hart. Vanuit haar ervaring als professional in de jeugdzorg weet zij als geen ander hoe belangrijk een veilig thuis is voor een kind. Een plek waar het zich op z’n eigen manier en in z’n eigen tempo kan ontwikkelen. En waar het gewoon kind mag zijn.

 

 

Hummelhoeve is hiervoor de gedroomde locatie. Midden in het groen, in het buitengebied van Nederweert, is er alle ruimte om te spelen, ontdekken en groeien. Een team van enthousiaste en toegewijde pedagogisch medewerkers staat hier elke dag klaar om jouw zoon of dochter een heerlijk thuis te bieden. Samen de dieren voeren. Lekker ravotten in de zandbak of speeltuin. Struinen over het blotevoetenpad. Vlinders en salamanders spotten bij de paddenpoel. Kinderen vinden het heerlijk om buiten te zijn. Daarbij is het hartstikke gezond. En leerzaam. Moeder Natuur heeft zoveel moois te bieden.

 

Ook binnen is er bij Hummelhoeve van alles te doen. In onze groepsruimten kan jouw zoon of dochter naar hartenlust spelen. Daarnaast bieden onze pedagogisch medewerkers allerhande activiteiten om de ontwikkeling te stimuleren. Denk aan voorlezen, knutselen, zingen en bewegings- en taalspelletjes. Vaak in thematische vorm, afgestemd op de leeftijd en de seizoenen. Spelenderwijs en stapje voor stapje bereiden we je kind voor op de basisschool. Waar nodig bieden we een extra, professioneel steuntje in de rug (VVE) om een goede start te maken. Elk kind verdient het om met een zorgeloze glimlach te groeien. Iets mooiers is er niet, toch?

 

Onze kernwaarden

 

Ons team

Onze
kernwaarden

Je thuis voelen

Elk kind heeft recht op een veilig thuis. Een liefdevolle plek waar iedereen er mag zijn en welkom is. Bij Kindercentrum Hummelhoeve krijgt elke baby, dreumes en peuter de ruimte om zichzelf te zijn en zich op z’n eigen manier te ontwikkelen. Onze pedagogisch medewerkers halen elke dag het beste uit zichzelf om die vertrouwde omgeving te bieden.

Buiten spelen

Kinderen vinden het heerlijk om buiten te spelen. Die wens hebben we op een bijzondere manier in de praktijk gebracht. Kindercentrum Hummelhoeve is één grote, groene speeltuin. Midden in de landelijke omgeving van Nederweert is er alle ruimte om te spelen met leeftijdsgenootjes. Op een veilige manier, onder deskundige begeleiding van onze pedagogisch medewerkers.

Samen beleven

Spelen is bij Kindercentrum Hummelhoeve beleven. Zowel buiten in de speelweide als binnen in de groepsruimten worden de zintuigen maximaal geprikkeld en krijgt de fantasie de volle ruimte. Bijvoorbeeld bij de Verhalenmuur, op het Natuurontdekkingspad of in het Speelbos. Je kind hoeft zich geen seconde te vervelen. Bij Kindercentrum Hummelhoeve is zoveel te doen en te ontdekken.

Gezond groeien

Bij Kindercentrum Hummelhoeve bieden we alle ingrediënten die een kind nodig heeft om zich op een goede manier te ontwikkelen. Denk aan gezonde voeding (2x keer per dag fruit) en vakkundige en betrokken medewerkers. Wat Hummelhoeve echt bijzonder maakt, is de locatie. In een groene en uitdagende omgeving worden kinderen volop gestimuleerd om te bewegen. Duurzaam is ook onze bedrijfsvoering. Bij de inrichting van onze locatie hebben we nadrukkelijk voor Moeder Aarde. Met zonnepanelen wekken we bijvoorbeeld onze eigen energie op. Ook hebben we ervoor gezorgd dat het hemelwater niet meer het riool instroomt, maar behouden blijft voor de bloemen en planten in onze tuin.

Ons team

We hebben het geluk om een team te hebben samen gesteld dat met heel veel enthousiasme aan de slag is binnen Kindercentrum HummelHoeve!