Inrichting en Ruimte(s)

Om zich verder te kunnen ontwikkelen heeft een kind speel-, leef- en slaapruimte nodig. Al spelend leert een kind de wereld om zich heen te ontdekken en te ordenen.
Binnen “HummelHoeve” bieden we de kinderen hiervoor de ruimte en de mogelijkheid om te experimenteren met verschillende materialen die wij tot onze beschikking hebben. “HummelHoeve” sluit aan bij de behoeften van de kinderen, zodat zij zich kunnen ontwikkelen en ontplooien. Activiteiten worden zowel individueel als in groepsverband aangeboden.

De binnenruimte is onder te verdelen in: de hal, 2 slaapkamers, verzorgingsruimte en de leef/speelruimte.

De leefspeelruimte is een sfeervolle ruimte, die bestaat uit verschillende hoeken, waar voldoende spelmateriaal aanwezig is, zodat kinderen uitgenodigd worden tot spelactiviteiten. Het spelmateriaal/speelgoed sluit aan bij de ontwikkelingsmogelijkheden en leeftijd van het individuele kind. Daarnaast is er in deze ruimte een keuken, waar de maaltijden in voorbereid worden.
Naast de benodigde activiteiten, zoals eten, drinken, verschonen en slapen is er aandacht voor de ontwikkeling. Bijvoorbeeld door te knutselen, puzzelen, gezamenlijk (buiten) spelen, samen liedjes zingen en verhalen voorlezen. Daarbij wordt er meestal met herkenbare thema’s gewerkt die bijvoorbeeld passen bij de jaargetijden, trends en rages.

Buiten is er van alles te beleven en te ontdekken voor de kinderen. Er is voldoende ruimte, de kinderen komen in aanraking met de verschillende seizoenen en daarnaast komen zij in contact met dieren en planten. Kinderen kunnen zich lekker uitleven binnen de omheinde speelweide, waarbij zij ook in aanraking komen met natuurlijke materialen, hierdoor krijgen kinderen de mogelijkheid om zelf te ontdekken en te fantaseren.