Groene Kinderopvang

Binnen Kindercentrum “Hummelhoeve” leggen we in onze pedagogische visie de nadruk op  onze groene en landelijke omgeving. Buiten is er namelijk van alles te beleven en te ervaren voor de kinderen. Kinderen ervaren hierdoor bewust de verschillende seizoenen, het groeien en bloeien van planten en kunnen kennismaken met de verscheidende (huis)dieren die rond de boerderij leven. Al deze zaken leveren een meerwaarde aan het pedagogisch klimaat, het stimuleert de motorisch en sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen en doet een beroep op hun creativiteit.

We vinden het van groot belang om de natuur en het buiten zijn te koppelen aan het werken met thema’s. Daarnaast gaan we met de kinderen dagelijks naar buiten, ondanks de weersomstandigheden. We gaan naar buiten om de dieren te voeren, te spelen of om samen ontdekkend en ervarend bezig te zijn. We vinden natuur en buiten zijn van belang voor de algehele gezonde ontwikkeling. Vandaar dat we ook beschikken over laarsjes en regenbeschermende kleding.

Buiten bedjes

We bieden kinderen de mogelijkheid om buiten te slapen, in de daarvoor bestemde buitenbedjes. Dit zijn veilige huisjes die buiten staan en waar kinderen onder toezicht heerlijk kunnen slapen. De babyhuisjes staan op de bestrating voor de schuifpui van de groep de Lieve Beestjes. Als ouder kan men zelf aangeven tijdens de intake of het kindje buiten mag slapen. Buitenslapen is goed voor de opbouw van weerstand van kinderen. Vooral kinderen die vaak verkouden zijn of last hebben van luchtweginfecties en allergieën zijn hierbij gebaat. Uit medisch oogpunt is het absoluut verantwoord om buiten te slapen als de kinderen maar voldoende zijn aangekleed (gewone jas, muts en slaapzak en bij vorst een skipakje).  Een ander groot voordeel is dat veel kinderen buiten rustiger, dieper en langer slapen

Blotevoetenpad

Op het blotevoetenpad kunnen de kinderen natuurlijke elementen van de natuur ervaren, als gras, zand, houtsnippers en kiezels, maar ook warmte, koud en vochtig worden op de blote voetjes het beste waargenomen. Ieder kind zal dit op zijn eigen manier beleven van kriebelig tot vies en van warm tot lekker.

Buitenbox

Kinderen kunnen al jong mee naar buiten om daar in de beschermde buitenbox te spelen.

Moestuin

Ieder jaar zaaien en oogsten we weer samen met de kinderen in onze eigen moestuin.

Ruime en uitdagende speel- en dierenweide

We hebben mooie en ruime speelweide voor de kinderen, hier is van alles te beleven en te ontdekken. Ook beschikken we over een dierenweide waar de kinderen in contact komen de dieren die rondom de “Hoeve” leven.

Fantasiebos

Aan de achterzijde van de “Hoeve” is een bos aangelegd. Dit wordt het fantasiebos, waar van alles te beleven is voor de kinderen.

…lekker buitenspelen, klauteren, klimmen en rond rennen, op de hoeve is genoeg te beleven…

Openingstijden

We zijn standaard geopend – van 7:30 uur t/m 18:00 uur

Indien nodig kunt u gebruik maken van onze

verlengde opvang – van 7:30 uur t/m 18:30 uur

Sluitingsdagen en vakanties

MEER INFO
MEER INFO